Gas

Veel voorkomende werkzaamheden op het gebied van gasinstallaties:

  • Aanleg van het leidingnet;
  • Verleggen / Aanpassen / Uitbreiden van leidingen en aansluitingen bij renovaties;
  • Controle op lekkages met afpersapparatuur. 

 

Veilige gasleidingen met de juiste installateur

Gasleidingen en gasaansluitingen moeten voldoen aan hoge veiligheidseisen, het gaat gelukkig niet vaak mis met gasleidingen in Nederland, maar als het wel mis gaat, gaat het vaak gelijk goed mis, vandaar de hoge veiligheidsnormen. Uiteraard kennen wij de veiligheidsnormen en passen we deze altijd toe. We persen na werkzaamheden gedaan te hebben aan een gasinstallatie deze altijd af ter controle en maken hier altijd een meet protocol van die wij toe sturen aan onze opdrachtgever. We zien in de praktijk nog veel ijzeren gasleidingen met koppelingen die met hennep verpakt zijn, ons advies is altijd om deze leidingen te laten vervangen, maar als deze door de test heen komen is dit niet verplicht. Nieuwe gasleidingen zijn van kunststof of van koper en hier zitten knel, soldeer, pers of fit verbindingen op verpakt met gas geschikt tape. Nieuwe gasleidingen dienen in 1 stuk geplaatst te zijn in besloten ruimtes vanaf de gasmeter tot aan het uitstroom / aansluit punt en moeten voorzien zijn van een mantelbuis ook bestaand uit 1 stuk van af de gasmeter tot aan de aansluiting / uitstroom punt en dat zien we nog regelmatig verkeerd gaan in praktijk.

 

Technieken 

Nieuwe technieken zijn tegenwoordig vaak van kunststof, wij hebben een buig, kalibreer en perssysteem van het merk Henco om op kunstof gasleidingen van Henco koppelingen te kunnen persen, uiteraard hebben we diverse maten leidingen en koppelingen op voorraad. Op standaard koperen gasleidingen van 12, 15, 22mm of grotere maten kunnen we vaak knel koppelingen plaatsen, ook als de leiding het aan kan hebben we apparatuur om hier een perskoppeling op te kunnen plaatsen van het merk VSH, zo kunnen we hier nog steeds reparaties en uitbreidingen in maken en ook kunnen we op deze leidingen soldeer koppelingen plaatsen maar dit heeft niet onze voorkeur. De materialen die wij leveren zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit en zijn niet vergelijkbaar met de "goedkopere" kwaliteiten en uiteraard zijn alle materialen die wij gebruiken voorzien van een gas-tec keur merk voor gasinstallaties. 

Installatie techniek is een breed vakgebied, bij The Mix kiest u voor vakmanschap en kwaliteit. Dit kan op basis van nacalculatie met onze standaard tarieven weet u vooraf wat wij waarvoor in rekening brengen en dit kan in geval van een renovatie of grote uitbreiding op offerte basis dan weet u vooraf wat we gaan doen en wat de kosten daarvoor zijn.