Water

Water leidingen aanleg, reparatie, lekkage verhelpen en sanitair vervangen.

Een aantal veelvoorkomende werkzaamheden: 

 

  • Waterleidingen aan- en verleggen;
  • Kranen installeren / vervangen;
  • Lekkages opsporen en verhelpen;
  • Waterleiding systemen afpersen;
  • Infrarood en vocht onderzoek naar waar lekkages vandaan komen;
  • kunststof waterleiding aanleggen / plaatsen;
  • koperen koppelingen knellen of solderen. 
  • Waterschade herstel werkzaamheden kunnen wij ook verzorgen. 

 

 

Water aanleg, onderhoud en lekkages

Een lek in een waterleiding of een druppelende kraan kan voor veel overlast zorgen. Als allround installateur is de aanleg en reparatie van de "natte" installaties een van onze vakdisciplines die we verzorgen voor particulieren, bedrijven, VvE's en collega installateurs. U kunt ons inschakelen voor het opzoeken waar een lekkage vandaan kan komen of in kan zitten, wij hebben de apparatuur om een waterleiding af te kunnen persen op hoge druk en wij hebben een infrarood camera zo kunnen we vaak veel zien zonder te hoeven breken en slopen. Maar ook kunt u ons inschakelen om een kraan of inlaatcombinatie te laten vervangen tot het aanpassen of uitbreiden van uw waterleiding. Het voorkomen van problemen begint bij het aanleggen van de installatie dat gebeurt bij ons veilig en duurzaam.

 

Technieken

Nieuwe waterleidingen zijn tegenwoordig vaak van kunststof, wij hebben een buig, kalibratie en pers systeem van het merk Henco om op kunststof waterleidingen van Henco koppelingen te kunnen persen, uiteraard hebben we diverse maten leidingen en koppelingen op voorraad. Op standaard koperen waterleidingen van 12, 15, 22 mm of grotere maten kunnen we vaak knel koppelingen plaatsen, ook als de leiding het aankan hebben we apparatuur om hier pers koppelingen op te kunnen plaatsen van het merk VSH, zo kunnen we hier nog steeds reparaties en uitbreidingen in maken en ook kunnen we op deze maten leidingen soldeer koppelingen plaatsen maar dit heeft niet onze voorkeur. Er zijn maten waterleidingen die gesoldeerd moeten worden, dit heeft niet onze voorkeur maar komt in sommige gevallen nog voor meestal bij oudere appartementencomplexen waar er nog koperen waterleidingen zijn toegepast in de maten van 11 mm of 14 mm in deze maatvoeringen zijn geen knel of pers koppelingen leverbaar, maar voor deze gevallen maken we een uitzondering en hebben we de benodigdheden staan om te kunnen solderen. De materialen die wij leveren zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit en zijn niet vergelijkbaar met de "goedkope" kwaliteiten en uiteraard zijn alle materialen die wij gebruiken voorzien van een Kiwa keur merk voor drink water installaties. 

Netjes afgewerkt opleveren.

Na een water lekkage kan schade zijn ontstaan, bijvoorbeeld een vol gelopen kruipruimte of parkeergarage deze kunnen wij nadat de verstopping is verholpen of nadat de leiding is gerepareerd leeg pompen en / of het water weg zuigen. Maar er kan ook schade zijn ontstaan aan bijvoorbeeld schilder werk, vloer tegels of wand tegels. Het herstellen van de schade is ook 1 van onze disciplines zo kunnen we indien gewenst uw ruimte weer geheel netjes en schade vrij achterlaten. 

Installatie techniek is een breed vakgebied, bij The Mix kiest u voor vakmanschap en kwaliteit. Dit kan op basis van nacalculatie met onze standaard tarieven weet u vooraf wat wij waarvoor in rekening brengen en dit kan in geval van een renovatie of grotere uitbreiding op offerte basis dan weet u vooraf wat we gaan doen en wat de kosten daarvoor zijn.